Bank of America profiteerde anderzijds van de overname van Merrill Lynch, maar betaalde de ontvangen steun aan de Amerikaanse staat terug. De cijfers van Morgan Stanley vielen anderzijds eerder bleek uit.

Bank of America maakte opnieuw verliezen op probleemkredieten bekend, maar ziet de situatie rond de kredietproblemen anderzijds stabiliseren.

Over het vierde kwartaal werden voor een bedrag van 10,10 miljard dollar aan provisies op kredietverliezen aangelegd, of een daling met 14% tegenover het derde kwartaal.

Neil Smith, analist bij WestLB is voorzichtig optimistisch over de gang van zaken in de Amerikaanse banksector. De resultaten over het vierde kwartaal waren zeker niet optimaal, maar hadden slechter kunnen zijn geweest.

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat de grote banken groter worden en dat ook hun winsten gaan toenemen. De situatie in de sector zelf lijkt overigens te normaliseren, waarbij de provisies in het eerste kwartaal verder kunnen afnemen. Dat betekent echter niet dat de Amerikaanse banken niet meer gaan moeten afschrijven op probleemkredieten.

Bank of America profiteerde anderzijds van de overname van Merrill Lynch, maar betaalde de ontvangen steun aan de Amerikaanse staat terug. De cijfers van Morgan Stanley vielen anderzijds eerder bleek uit. Bank of America maakte opnieuw verliezen op probleemkredieten bekend, maar ziet de situatie rond de kredietproblemen anderzijds stabiliseren. Over het vierde kwartaal werden voor een bedrag van 10,10 miljard dollar aan provisies op kredietverliezen aangelegd, of een daling met 14% tegenover het derde kwartaal. Neil Smith, analist bij WestLB is voorzichtig optimistisch over de gang van zaken in de Amerikaanse banksector. De resultaten over het vierde kwartaal waren zeker niet optimaal, maar hadden slechter kunnen zijn geweest. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat de grote banken groter worden en dat ook hun winsten gaan toenemen. De situatie in de sector zelf lijkt overigens te normaliseren, waarbij de provisies in het eerste kwartaal verder kunnen afnemen. Dat betekent echter niet dat de Amerikaanse banken niet meer gaan moeten afschrijven op probleemkredieten.