We zouden bovendien kunnen gaan veronderstellen dat de sector weer gezond is gemaakt na in 2008 klinisch vrijwel dood te zijn geweest. Dat is echter de verkeerde conclusie wanneer we Boston University professor Mark Williams mogen geloven.

Williams, een vroegere FED-beambte en auteur van het boek "Uncontrolled Risk: The Lessons of Lehman Brothers and How Systemic Risk Can Still Bring Down the World Financial System", is van mening dat we zeker nog niet uit de problemen zijn.

Er zijn nog steeds structurele problemen bij de banken waar een oplossing voor moet worden gezocht. Het systeemrisico is nog steeds niet opgelost en hetzelfde geldt voor het 'too big to fail' problem".

Banken als JP Morgan en BOA zijn sinds 2008 zelfs nog groter geworden. Williams heeft niet per se iets tegen grote banken, maar wil wel meer toezicht op de manier waarop ze hun risico's beheersen.

Gebeurt dit niet, dan kunnen de grote banken nog groter worden en dat kan op langere termijn nog een groter systeemrisico met zich meebrengen.

We zouden bovendien kunnen gaan veronderstellen dat de sector weer gezond is gemaakt na in 2008 klinisch vrijwel dood te zijn geweest. Dat is echter de verkeerde conclusie wanneer we Boston University professor Mark Williams mogen geloven. Williams, een vroegere FED-beambte en auteur van het boek "Uncontrolled Risk: The Lessons of Lehman Brothers and How Systemic Risk Can Still Bring Down the World Financial System", is van mening dat we zeker nog niet uit de problemen zijn. Er zijn nog steeds structurele problemen bij de banken waar een oplossing voor moet worden gezocht. Het systeemrisico is nog steeds niet opgelost en hetzelfde geldt voor het 'too big to fail' problem". Banken als JP Morgan en BOA zijn sinds 2008 zelfs nog groter geworden. Williams heeft niet per se iets tegen grote banken, maar wil wel meer toezicht op de manier waarop ze hun risico's beheersen. Gebeurt dit niet, dan kunnen de grote banken nog groter worden en dat kan op langere termijn nog een groter systeemrisico met zich meebrengen.