Whitney waarschuwt dat heel wat bedrijven hun kredieten niet meer gaan kunnen betalen. Zij verwacht niet dat de sector dit jaar beter zal presteren dan vorig jaar, dat een echt rampjaar voor de sector was.

Die zal een grondige reorganisatie ondergaan, waarbij grote banken opgesplitst kunnen worden en waarbij er nog heel wat fusies en overnames kunnen plaatsvinden.

Volgens Whitney moet de uitspraak van Citigroup dat de twee eerste maanden van dit jaar winstgevend zijn geweest met een korrel zout worden genomen. Zij wil eerst de volledige kwartaalcijfers zien alvorens dat te geloven.

Whitney waarschuwt dat heel wat bedrijven hun kredieten niet meer gaan kunnen betalen. Zij verwacht niet dat de sector dit jaar beter zal presteren dan vorig jaar, dat een echt rampjaar voor de sector was. Die zal een grondige reorganisatie ondergaan, waarbij grote banken opgesplitst kunnen worden en waarbij er nog heel wat fusies en overnames kunnen plaatsvinden. Volgens Whitney moet de uitspraak van Citigroup dat de twee eerste maanden van dit jaar winstgevend zijn geweest met een korrel zout worden genomen. Zij wil eerst de volledige kwartaalcijfers zien alvorens dat te geloven.