De Amerikaanse banksector wordt nog steeds getroffen door de kredietproblemen, heel wat bedrijven kunnen vanwege de crisis hun leningen niet terugbetalen.

De Federal Deposit Insurance Corporation sloot banken in Californië, Illinois, Texas en Arizona. De banken waren onderdeel van privately held FBOP Corporation, een bank met zetel in Illinois.

U.S. Bank in Minneapolis, een dochter van US Bancorp, heeft de deposito's en het meeste van de activa van de negen banken overgenomen. De sluiting kost de FDIC ongeveer 2,15 miljard dollar.

FBOP Corporation, dat zelf niet werd gesloten, was van een kleine bank in 1990 met 125 miljoen dollar aan activa door de overname van 28 banken uitgegroeid tot een middelgrote bank.

Negen banken op één dag was het grootste aantal dat de FDIC moest sluiten sinds de financiële crisis vorig jaar is begonnen. Het totale aantal banken dat in de Verenigde Staten over kop ging, bedraagt nu 115.

In 1989, tijdens de savings-and-loan crisis (de vorige grote bankencrisis) sloot de FDIC 534 banken en dit aan een tempo van ongeveer 10 banken per week. Verwacht wordt dat in de komende weken nog meer banken gaan gesloten worden.

De Amerikaanse banksector wordt nog steeds getroffen door de kredietproblemen, heel wat bedrijven kunnen vanwege de crisis hun leningen niet terugbetalen. De Federal Deposit Insurance Corporation sloot banken in Californië, Illinois, Texas en Arizona. De banken waren onderdeel van privately held FBOP Corporation, een bank met zetel in Illinois. U.S. Bank in Minneapolis, een dochter van US Bancorp, heeft de deposito's en het meeste van de activa van de negen banken overgenomen. De sluiting kost de FDIC ongeveer 2,15 miljard dollar. FBOP Corporation, dat zelf niet werd gesloten, was van een kleine bank in 1990 met 125 miljoen dollar aan activa door de overname van 28 banken uitgegroeid tot een middelgrote bank. Negen banken op één dag was het grootste aantal dat de FDIC moest sluiten sinds de financiële crisis vorig jaar is begonnen. Het totale aantal banken dat in de Verenigde Staten over kop ging, bedraagt nu 115. In 1989, tijdens de savings-and-loan crisis (de vorige grote bankencrisis) sloot de FDIC 534 banken en dit aan een tempo van ongeveer 10 banken per week. Verwacht wordt dat in de komende weken nog meer banken gaan gesloten worden.