Whitney, vroeger analisten bij Oppenheimer en nu aan het hoofd van de Meredith Whitney Advisory Group, is van mening dat op korte of middellange termijn geen verbetering in de omzetgroei moet worden verwacht.

De volumes in de handel in aandelen en schulden daalde met 40%. Deze daling verontrust Whitney, in die zin dat de zwakke omzet de kostenstructuur van de banken niet langer dekt.

Zij verwacht dan ook dat de banken nog meer mensen gaan ontslaan en verder in de kosten snoeien. Voor een belegging in bankaandelen laat Whitney zowel Europa als de Verenigde Staten links liggen. Zij kijkt bij voorkeur naar groeimarkten zoals bijvoorbeeld Zuid-Amerika.

Whitney, vroeger analisten bij Oppenheimer en nu aan het hoofd van de Meredith Whitney Advisory Group, is van mening dat op korte of middellange termijn geen verbetering in de omzetgroei moet worden verwacht. De volumes in de handel in aandelen en schulden daalde met 40%. Deze daling verontrust Whitney, in die zin dat de zwakke omzet de kostenstructuur van de banken niet langer dekt. Zij verwacht dan ook dat de banken nog meer mensen gaan ontslaan en verder in de kosten snoeien. Voor een belegging in bankaandelen laat Whitney zowel Europa als de Verenigde Staten links liggen. Zij kijkt bij voorkeur naar groeimarkten zoals bijvoorbeeld Zuid-Amerika.