In een toelichting op de cijfers zei het bedrijf dit jaar een wereldwijde groei van de vraag naar aluminum met 7% te verwachten.

De resultaten werden op gemengde gevoelens onthaald. Ze waren zeker niet slecht, maar anderzijds ook niet van die aard om echt enthousiaste reacties uit te lokken. De koers van Alcoa noteert in de nabeurshandel min of meer stabiel.

Nog meer cijfers op komst

Donderdag geeft de Franse supermarktketen Carrefour een trading update met omzetcijfers. Vrijdag komen twee grote Amerikaanse banken: JPMorgan en Wells Fargo.

De cijfers van JPMorgan worden volgens Theodoor Gilissen Bankiers overschaduwd door de "London Whale", het handelsverlies van circa $ 2 mrd dat in mei naar buiten kwam en waarschijnlijk nog groter wordt.

Uit de Verenigde Staten komen deze week niet zoveel cijfers. Gezien de tegenvallende werkgelegenheidscijfers van afgelopen vrijdag zal de markt met aandacht kijken naar de notulen van het FOMC, die woensdag worden gepubliceerd. De Fed maakte onlangs bekend dat de laatste kwantitatieve verruimingsronde - Operation Twist - wordt verlengd tot eind dit jaar.

In Europa zal woensdag volgens Theodoor Gilissen Bankiers

vooral worden gekeken naar de Duitse inflatie. Het cijfer over de maand mei viel mee met een CPI (geharmoniseerd) van 2% op jaarbasis. Verwacht wordt een stabilisatie op 2% voor de maand juni.

In een toelichting op de cijfers zei het bedrijf dit jaar een wereldwijde groei van de vraag naar aluminum met 7% te verwachten. De resultaten werden op gemengde gevoelens onthaald. Ze waren zeker niet slecht, maar anderzijds ook niet van die aard om echt enthousiaste reacties uit te lokken. De koers van Alcoa noteert in de nabeurshandel min of meer stabiel. Nog meer cijfers op komst Donderdag geeft de Franse supermarktketen Carrefour een trading update met omzetcijfers. Vrijdag komen twee grote Amerikaanse banken: JPMorgan en Wells Fargo. De cijfers van JPMorgan worden volgens Theodoor Gilissen Bankiers overschaduwd door de "London Whale", het handelsverlies van circa $ 2 mrd dat in mei naar buiten kwam en waarschijnlijk nog groter wordt. Uit de Verenigde Staten komen deze week niet zoveel cijfers. Gezien de tegenvallende werkgelegenheidscijfers van afgelopen vrijdag zal de markt met aandacht kijken naar de notulen van het FOMC, die woensdag worden gepubliceerd. De Fed maakte onlangs bekend dat de laatste kwantitatieve verruimingsronde - Operation Twist - wordt verlengd tot eind dit jaar. In Europa zal woensdag volgens Theodoor Gilissen Bankiers vooral worden gekeken naar de Duitse inflatie. Het cijfer over de maand mei viel mee met een CPI (geharmoniseerd) van 2% op jaarbasis. Verwacht wordt een stabilisatie op 2% voor de maand juni.