Dat blijkt uit een rapport dat door Deutsche Bank werd opgesteld. Minstens 100 miljard dollar moet opgehaald worden om de Tier 1 ratio van de banken opnieuw naar aanvaardbare niveaus te brengen.

Wordt een Tier 1 ratio van 10% vereist, dan zullen de banken nog eens extra 100 tot 200 miljard dollar moeten ophalen. Deutsche Bank verwacht dat de resultaten van de banken in het tweede kwartaal zwak zijn gebleven.

Tot dusver hebben de Amerikaanse banken al 507,10 miljard dollar via kapitaalverhogingen opgehaald. Deutsche Bank verwacht dat alleen Wells Fargo een goed kwartaal achter de rug heeft.

De meeste banken zouden ook in de tweede helft van dit jaar verlieslatend blijven, evenals in het grootste deel van 2010. Zelfs in 2011 kunnen verliezen op consumentenkredieten nog op de balansen van de banken blijven wegen.

Dat blijkt uit een rapport dat door Deutsche Bank werd opgesteld. Minstens 100 miljard dollar moet opgehaald worden om de Tier 1 ratio van de banken opnieuw naar aanvaardbare niveaus te brengen. Wordt een Tier 1 ratio van 10% vereist, dan zullen de banken nog eens extra 100 tot 200 miljard dollar moeten ophalen. Deutsche Bank verwacht dat de resultaten van de banken in het tweede kwartaal zwak zijn gebleven. Tot dusver hebben de Amerikaanse banken al 507,10 miljard dollar via kapitaalverhogingen opgehaald. Deutsche Bank verwacht dat alleen Wells Fargo een goed kwartaal achter de rug heeft. De meeste banken zouden ook in de tweede helft van dit jaar verlieslatend blijven, evenals in het grootste deel van 2010. Zelfs in 2011 kunnen verliezen op consumentenkredieten nog op de balansen van de banken blijven wegen.