David Bianco, head US equity strategy bij Bank of America Merrill Lynch, verwijst in dat verband naar het reddingsplan voor Ierland. Dat plan garandeert weliswaar alleen liquiditeit, maar liquiditeit is voor banken een belangrijke stap richting solvabiliteit.

Liquiditeit koopt namelijk tijd en tijd koopt solvabiliteit. Niet onbelangrijk volgens Bianco: de Amerikaanse banken hebben hun blootstelling aan Ierland in belangrijke mate afgebouwd.

Dat is gebeurd sinds het uitbreken van de Europese begrotingscrisis in april van dit jaar. Op dat moment bezaten de Amerikaanse banken nog voor 147 miljard dollar aan staatsobligaties uit de Europese periferie. Dat bedrag werd inmiddels teruggebracht tot 127 miljard dollar.

David Bianco, head US equity strategy bij Bank of America Merrill Lynch, verwijst in dat verband naar het reddingsplan voor Ierland. Dat plan garandeert weliswaar alleen liquiditeit, maar liquiditeit is voor banken een belangrijke stap richting solvabiliteit. Liquiditeit koopt namelijk tijd en tijd koopt solvabiliteit. Niet onbelangrijk volgens Bianco: de Amerikaanse banken hebben hun blootstelling aan Ierland in belangrijke mate afgebouwd. Dat is gebeurd sinds het uitbreken van de Europese begrotingscrisis in april van dit jaar. Op dat moment bezaten de Amerikaanse banken nog voor 147 miljard dollar aan staatsobligaties uit de Europese periferie. Dat bedrag werd inmiddels teruggebracht tot 127 miljard dollar.