Daardoor is de schade aangericht aan de financiële sector relatief gezien kleiner. Vrijdag werden opnieuw vier banken gesloten, twee in Californië en telkens één in Washington en in Maryland.

Dat vooral de kleinere banken failliet gaan, heeft verschillende oorzaken. Op de eerste plaats hebben de kleinere banken veel meer risico's genomen wat betreft woonkredieten.

Daarnaast hebben kleine en middelgrote banken niet de overheidssteun gekregen die de grootbanken wel hebben gekregen.

Ze hebben bovendien in veel mindere mate intern orde op zaken gesteld. De financiële gezondheidssituatie van de kleinere banken is dan ook veel minder goed dan die van de grotere.

Daardoor is de schade aangericht aan de financiële sector relatief gezien kleiner. Vrijdag werden opnieuw vier banken gesloten, twee in Californië en telkens één in Washington en in Maryland. Dat vooral de kleinere banken failliet gaan, heeft verschillende oorzaken. Op de eerste plaats hebben de kleinere banken veel meer risico's genomen wat betreft woonkredieten. Daarnaast hebben kleine en middelgrote banken niet de overheidssteun gekregen die de grootbanken wel hebben gekregen. Ze hebben bovendien in veel mindere mate intern orde op zaken gesteld. De financiële gezondheidssituatie van de kleinere banken is dan ook veel minder goed dan die van de grotere.