De Senior Loan Officers, een organisatie onder toezicht van de Federal Reserve, voerde een onderzoek te velde uit en kwam tot de conclusie dat banken inderdaad maar mondjesmaat geld verschaffen.

Mike O'Rourke van BTIG theorizes is van mening dat de situatie op de markt geleidelijk aan kan gaan verbeteren. De banken staan onder druk van de aandeelhouders om goede resultaten voor te leggen.

De cijfers over het tweede kwartaal vielen weliswaar mee, maar op het vlak van omzet was toch niet alles koek en ei. Het kan dus inderdaad zo zijn dat de banken door de beurs gedwongen worden om meer aan te bedrijven te ontlenen. Bovendien raakt de rentecurve samengedrukt, waardoor geld aan de overheid ontlenen minder lucratief wordt.

De Senior Loan Officers, een organisatie onder toezicht van de Federal Reserve, voerde een onderzoek te velde uit en kwam tot de conclusie dat banken inderdaad maar mondjesmaat geld verschaffen. Mike O'Rourke van BTIG theorizes is van mening dat de situatie op de markt geleidelijk aan kan gaan verbeteren. De banken staan onder druk van de aandeelhouders om goede resultaten voor te leggen. De cijfers over het tweede kwartaal vielen weliswaar mee, maar op het vlak van omzet was toch niet alles koek en ei. Het kan dus inderdaad zo zijn dat de banken door de beurs gedwongen worden om meer aan te bedrijven te ontlenen. Bovendien raakt de rentecurve samengedrukt, waardoor geld aan de overheid ontlenen minder lucratief wordt.