Amerikaanse banken blijven dus failliet gaan, maar het tempo vertraagt evenwel. In 2010 gingen in totaal 157 banken over kop en dat aantal, zal behoudens onvoorziene omstandigheden, dit jaar waarschijnlijk niet gehaald worden.

De Federal Deposit Insurance Corporation, de Amerikaanse toezichthouder, sloot afgelopen vrijdag First National Bank of Davis in Oklahoma en Legacy Bank in Wisconsin.

Op de lijst met probleembanken van het FDIC stonden op 31 december van vorig jaar nog 884 banken, ten opzichte van 860 banken drie maanden voordien. Het is van 1993, tijdens de savings-and-loan crisis geleden, dat er nog zoveel banken in moeilijkheden verkeerden.

Amerikaanse banken blijven dus failliet gaan, maar het tempo vertraagt evenwel. In 2010 gingen in totaal 157 banken over kop en dat aantal, zal behoudens onvoorziene omstandigheden, dit jaar waarschijnlijk niet gehaald worden. De Federal Deposit Insurance Corporation, de Amerikaanse toezichthouder, sloot afgelopen vrijdag First National Bank of Davis in Oklahoma en Legacy Bank in Wisconsin. Op de lijst met probleembanken van het FDIC stonden op 31 december van vorig jaar nog 884 banken, ten opzichte van 860 banken drie maanden voordien. Het is van 1993, tijdens de savings-and-loan crisis geleden, dat er nog zoveel banken in moeilijkheden verkeerden.