De interesse van de beleggers gaat op de eerste plaats uit naar de onderhandelingen over de fiscale klip. Die onderhandelingen hebben tot dusver nog niets concreets opgeleverd.

Daarnaast staan natuurlijk ook de macro-economische indicatoren centraal. Recent waren er op dat vlak een paar tegenvallers.

Het waren echter niet alleen slechte cijfers die volgens Theodoor Gilissen Bankiers eerder deze week in Amerika uitkwamen. De autoverkopen over de maand november waren sterk.

Die stegen met 8,7% naar een geannualiseerde 15,5 mln. Dat kwam voor deel door vervangingsvraag na de storm Sandy die een groot aantal auto's had verwoest.

Ook de investeringen in de bouw over de maand oktober vielen mee. Die stegen met 1,4% ten opzichte van september en liggen nu 9,6% hoger dan in oktober 2011.

In september lag de stijging op 8,9%. Terwijl andere sectoren binnen de bouw wat fluctueren ligt vooral de woningbouw ligt er goed bij.

De woningbouw steeg met 3,0% na een stijging van 1,1% in september. Dat is goed nieuws voor de woningbouwers. Wie mee wil profiteren van het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt kan volgens Theodoor Gilissen Bankiers de S&P Homebuilders ETF kopen.

De interesse van de beleggers gaat op de eerste plaats uit naar de onderhandelingen over de fiscale klip. Die onderhandelingen hebben tot dusver nog niets concreets opgeleverd. Daarnaast staan natuurlijk ook de macro-economische indicatoren centraal. Recent waren er op dat vlak een paar tegenvallers. Het waren echter niet alleen slechte cijfers die volgens Theodoor Gilissen Bankiers eerder deze week in Amerika uitkwamen. De autoverkopen over de maand november waren sterk. Die stegen met 8,7% naar een geannualiseerde 15,5 mln. Dat kwam voor deel door vervangingsvraag na de storm Sandy die een groot aantal auto's had verwoest. Ook de investeringen in de bouw over de maand oktober vielen mee. Die stegen met 1,4% ten opzichte van september en liggen nu 9,6% hoger dan in oktober 2011. In september lag de stijging op 8,9%. Terwijl andere sectoren binnen de bouw wat fluctueren ligt vooral de woningbouw ligt er goed bij. De woningbouw steeg met 3,0% na een stijging van 1,1% in september. Dat is goed nieuws voor de woningbouwers. Wie mee wil profiteren van het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt kan volgens Theodoor Gilissen Bankiers de S&P Homebuilders ETF kopen.