Dat probleem bestaat er uit dat er te weinig jobs komen voor een groeiend aantal mensen dat op zoek is naar werk. De stijging van de werkloosheidsgraad van 9,50% naar 9,60% toont volgens de economen aan dat het absorptievermogen van de arbeidsmarkt momenteel nog te zwak is.

De werkloosheidsgraad bedraagt nu al meer dan 16 maanden op 9% en dat zal waarschijnlijk tot een eind in 2011 zo blijven. Het record van 19 maanden op rij van meer dan 9%, opgetekend tijdens de recessie van 1982-1983, zal waarschijnlijk worden gebroken.

Bijna 15 miljoen Amerikanen zitten zonder werk en druk op de regering van president Obama om bijkomende besparingsmaatregelen te nemen, wordt steeds groter.

Diane Swonk, econome bij Mesirow Financial, ziet toch een lichtpuntje in de werkloosheidscijfers. Het is in alle geval niet zo dat de VS-economie in een diep gat is gevallen.

Dat probleem bestaat er uit dat er te weinig jobs komen voor een groeiend aantal mensen dat op zoek is naar werk. De stijging van de werkloosheidsgraad van 9,50% naar 9,60% toont volgens de economen aan dat het absorptievermogen van de arbeidsmarkt momenteel nog te zwak is. De werkloosheidsgraad bedraagt nu al meer dan 16 maanden op 9% en dat zal waarschijnlijk tot een eind in 2011 zo blijven. Het record van 19 maanden op rij van meer dan 9%, opgetekend tijdens de recessie van 1982-1983, zal waarschijnlijk worden gebroken. Bijna 15 miljoen Amerikanen zitten zonder werk en druk op de regering van president Obama om bijkomende besparingsmaatregelen te nemen, wordt steeds groter. Diane Swonk, econome bij Mesirow Financial, ziet toch een lichtpuntje in de werkloosheidscijfers. Het is in alle geval niet zo dat de VS-economie in een diep gat is gevallen.