In juni gingen 125.000 jobs verloren, een cijfer dat ongeveer conform de verwachtingen was. Er gingen namelijk alleen al 225.000 tijdelijke jobs in de volkstelling verloren.

Belangrijker was het cijfer over de tewerkstelling in de bedrijfswereld, waar 83.000 nieuwe jobs bijkwamen. Dat was echter minder dan de consensus, die op 110.000 nieuwe jobs lag.

Bij Pacific Investment Management Co is Bill Gross van mening dat de arbeidsmarkt maar zeer traag zal herstellen, een mening die wordt gedeeld door David Rosenberg, hoofdeconoom bij Gluskin Sheff & Associates Inc.

Rosenberg merkte op dat de werkloosheidsgraad zonder rekening te houden met de volkstelling 10% zou hebben bedragen. De echte werkloosheidsgraad, dus inclusief de Amerikanen die het hebben opgegeven om nog langer naar een job te zoeken, zou echter 16,50% bedragen.

Het zal volgens Gross jaren duren alvorens de 8 miljoen jobs die tijdens de recessie verloren gingen weer zijn teruggekomen. Miljoenen Amerikanen zijn momenteel afgesloten van de inkomsten die ze nodig hebben om te consumeren.

Gross merkt op dat de economie overal in de wereld vertraagt en niet alleen in de Verenigde Staten. Het is een fenomeen dat typisch is voor de 'new normal' in de economie. Tegen de achtergrond van een werkloosheidsgraad van 10% zal de FED weinig ruimte hebben om de rente op te trekken.

In juni gingen 125.000 jobs verloren, een cijfer dat ongeveer conform de verwachtingen was. Er gingen namelijk alleen al 225.000 tijdelijke jobs in de volkstelling verloren. Belangrijker was het cijfer over de tewerkstelling in de bedrijfswereld, waar 83.000 nieuwe jobs bijkwamen. Dat was echter minder dan de consensus, die op 110.000 nieuwe jobs lag. Bij Pacific Investment Management Co is Bill Gross van mening dat de arbeidsmarkt maar zeer traag zal herstellen, een mening die wordt gedeeld door David Rosenberg, hoofdeconoom bij Gluskin Sheff & Associates Inc. Rosenberg merkte op dat de werkloosheidsgraad zonder rekening te houden met de volkstelling 10% zou hebben bedragen. De echte werkloosheidsgraad, dus inclusief de Amerikanen die het hebben opgegeven om nog langer naar een job te zoeken, zou echter 16,50% bedragen. Het zal volgens Gross jaren duren alvorens de 8 miljoen jobs die tijdens de recessie verloren gingen weer zijn teruggekomen. Miljoenen Amerikanen zijn momenteel afgesloten van de inkomsten die ze nodig hebben om te consumeren. Gross merkt op dat de economie overal in de wereld vertraagt en niet alleen in de Verenigde Staten. Het is een fenomeen dat typisch is voor de 'new normal' in de economie. Tegen de achtergrond van een werkloosheidsgraad van 10% zal de FED weinig ruimte hebben om de rente op te trekken.