Alles wijst er op dat de werkloosheidsgraad in de komende maanden hoog gaat blijven. De kans bestaat zelfs dat die gaat oplopen tot 11% in de tweede helft van dit jaar of begin volgend jaar.

De vraag is zelfs of de bedrijfswereld in staat zal zijn om de verloren 7 miljoen banen weer goed te maken. In ieder geval kan het jaren duren alvorens de tewerkstelling opnieuw een aanvaardbaar peil heeft bereikt.

Lakshman Achuthan, managing director van het Economic Cycle Research Institute, sluit niet dat we tien jaar zullen moeten wachten alvorens de verloren banen weer goedgemaakt zullen zijn.

Mogelijk krijgen we ditmaal een 'jobless recovery', zoals na de vorige recessie. In de 21 maanden na het einde van de recessie van 2001 gingen nogmaals 1,10 miljoen banen verloren.

De Verenigde Staten worden bovendien ook nog eens geconfronteerd met een toename van de bevolking. Alleen al om de toename op de arbeidsmarkt op te vangen, zouden er per maand 100.000 banen moeten bijkomen.

Alles wijst er op dat de werkloosheidsgraad in de komende maanden hoog gaat blijven. De kans bestaat zelfs dat die gaat oplopen tot 11% in de tweede helft van dit jaar of begin volgend jaar. De vraag is zelfs of de bedrijfswereld in staat zal zijn om de verloren 7 miljoen banen weer goed te maken. In ieder geval kan het jaren duren alvorens de tewerkstelling opnieuw een aanvaardbaar peil heeft bereikt. Lakshman Achuthan, managing director van het Economic Cycle Research Institute, sluit niet dat we tien jaar zullen moeten wachten alvorens de verloren banen weer goedgemaakt zullen zijn. Mogelijk krijgen we ditmaal een 'jobless recovery', zoals na de vorige recessie. In de 21 maanden na het einde van de recessie van 2001 gingen nogmaals 1,10 miljoen banen verloren. De Verenigde Staten worden bovendien ook nog eens geconfronteerd met een toename van de bevolking. Alleen al om de toename op de arbeidsmarkt op te vangen, zouden er per maand 100.000 banen moeten bijkomen.