Tyler Durden van Zero Hedge verwijst in dat verband naar het aantal nieuwe jobs dat in 2013 werden gecreëerd. Dat was namelijk kleiner dan in 2012, ondanks het feit dat de Amerikaanse centrale bank vorig jaar meer dan 1000 miljard dollar in de economie investeerde.

Daarbij moet de vraag van 1 miljoen gesteld worden: in welke mate zou de Amerikaanse economie nog groeien wanneer de FED de inkoop van eigen aandelen stopzet of nog verder afbouwt? De centrale bank is er dus in geslaagd om de beurskoersen op te pompen, maar daar stopt het dan ook mee.

Tyler Durden van Zero Hedge verwijst in dat verband naar het aantal nieuwe jobs dat in 2013 werden gecreëerd. Dat was namelijk kleiner dan in 2012, ondanks het feit dat de Amerikaanse centrale bank vorig jaar meer dan 1000 miljard dollar in de economie investeerde. Daarbij moet de vraag van 1 miljoen gesteld worden: in welke mate zou de Amerikaanse economie nog groeien wanneer de FED de inkoop van eigen aandelen stopzet of nog verder afbouwt? De centrale bank is er dus in geslaagd om de beurskoersen op te pompen, maar daar stopt het dan ook mee.