Pacific Investment Management is van mening dat de indicatoren die in de afgelopen dagen en weken werden gepubliceerd eerder 'noisy' waren. Ze bevestigden zeker niet het beeld van een economie in sterk herstel.

Daarmee wordt het beeld van een "unusually uncertain outlook", zoals die door Federal Reserve voorzitter Ben S. Bernanke vorige week werd geformuleerd. In de komende maanden zal de evolutie van de Amerikaanse arbeidsmarkt volgens Bernanke nauwgezet in de gaten worden gehouden.

Die evolutie is niet onbelangrijk voor de obligatiemarkt, want in september is een vloedgolf van nieuwe bedrijfsobligaties gepland. Dat heeft dan weer te maken met het feit dat de bedrijven nog maar moeilijk aan kredieten raken.

Pacific Investment Management is van mening dat de indicatoren die in de afgelopen dagen en weken werden gepubliceerd eerder 'noisy' waren. Ze bevestigden zeker niet het beeld van een economie in sterk herstel. Daarmee wordt het beeld van een "unusually uncertain outlook", zoals die door Federal Reserve voorzitter Ben S. Bernanke vorige week werd geformuleerd. In de komende maanden zal de evolutie van de Amerikaanse arbeidsmarkt volgens Bernanke nauwgezet in de gaten worden gehouden. Die evolutie is niet onbelangrijk voor de obligatiemarkt, want in september is een vloedgolf van nieuwe bedrijfsobligaties gepland. Dat heeft dan weer te maken met het feit dat de bedrijven nog maar moeilijk aan kredieten raken.