Op 30 oktober werd bekend dat de Amerikaanse economie over het derde kwartaal met 3,5% gegroeid was tegenover het voorgaande kwartaal, berekend op jaarbasis. Dit is meteen de sterkste prestatie sinds het derde kwartaal van 2007.

De groei tijdens de zomerperiode maakt een eind aan 4 opeenvolgende kwartalen krimp voor de Amerikaanse economie.

De groei is vooral te danken aan de stimuleringsprogramma's zoals de schrootpremie bij de aankoop van een nieuwe wagen of belastingskredieten voor de aankoop van een nieuwe woning.

Verder toonde een rondvraag onder de Amerikaanse banken begin deze week dat de kredietverlening minder stroef verloopt maar nog altijd niet echt soepel draait.

Hoopgevend is dan weer dat de Amerikaanse 'Werkgelegenheidstrends Index', die deze week werd vrijgegeven, hoger sprong in oktober en hiermee de kentering sinds september verderzet.

De historische relatie tussen deze index en de Amerikaanse werkgelegenheid suggereert dat de netto-jobverliezen begin 2010 zullen stoppen in de Verenigde Staten.

Op 30 oktober werd bekend dat de Amerikaanse economie over het derde kwartaal met 3,5% gegroeid was tegenover het voorgaande kwartaal, berekend op jaarbasis. Dit is meteen de sterkste prestatie sinds het derde kwartaal van 2007. De groei tijdens de zomerperiode maakt een eind aan 4 opeenvolgende kwartalen krimp voor de Amerikaanse economie. De groei is vooral te danken aan de stimuleringsprogramma's zoals de schrootpremie bij de aankoop van een nieuwe wagen of belastingskredieten voor de aankoop van een nieuwe woning. Verder toonde een rondvraag onder de Amerikaanse banken begin deze week dat de kredietverlening minder stroef verloopt maar nog altijd niet echt soepel draait. Hoopgevend is dan weer dat de Amerikaanse 'Werkgelegenheidstrends Index', die deze week werd vrijgegeven, hoger sprong in oktober en hiermee de kentering sinds september verderzet. De historische relatie tussen deze index en de Amerikaanse werkgelegenheid suggereert dat de netto-jobverliezen begin 2010 zullen stoppen in de Verenigde Staten.