Mogelijk zijn de cijfers echter minder goed dan op het eerste gezicht zou blijken. Dat is alleszins de mening van Joseph LaVorgna, de bekende econoom van Deutsche Bank.

Volgens LaVorgna is het een jaarlijks terugkerend fenomeen dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering toenemen. Dit fenomeen blijkt zich echter niet noodzakelijkerwijze verder te zetten tijdens de maanden nadien.

In 2010 was er in december een daling met 11% op jaarbasis. In 2009 daalden de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in dezelfde maand echter met 16%. Hij ziet de jobless claims opnieuw stijgen tot boven 400.000.

Mogelijk zijn de cijfers echter minder goed dan op het eerste gezicht zou blijken. Dat is alleszins de mening van Joseph LaVorgna, de bekende econoom van Deutsche Bank. Volgens LaVorgna is het een jaarlijks terugkerend fenomeen dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering toenemen. Dit fenomeen blijkt zich echter niet noodzakelijkerwijze verder te zetten tijdens de maanden nadien. In 2010 was er in december een daling met 11% op jaarbasis. In 2009 daalden de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in dezelfde maand echter met 16%. Hij ziet de jobless claims opnieuw stijgen tot boven 400.000.