De Amerikaanse vastgoedmarkt wordt nog steeds met twee belangrijke uitdagingen geconfronteerd en dat zijn het recordaantal foreclosures en de hoge werkloosheidsgraad.

Het Joint Center for Housing Studies in Harvard kwam echter tot de conclusie dat een herstel op de arbeidsmarkt en de lage rente op woonkredieten voor enige opluchting kunnen zorgen.

Eric Belsky, executive director van het Joint Center for Housing Studies, merkte op dat de geschiedenis uitwijst dat herstel van de arbeidsmarkt noodzakelijk is om de vastgoedsector te helpen herstellen.

Belsky stelt vast dat de werkloosheidscijfers recent tegenvielen, maar dat wanneer de jobcreatie in positieve zin meevalt, kan het aantal verkochte huizen alleszins gaat toenemen. Op die manier zou de arbeidsmarkt er bovenop kunnen raken.

De Amerikaanse vastgoedmarkt wordt nog steeds met twee belangrijke uitdagingen geconfronteerd en dat zijn het recordaantal foreclosures en de hoge werkloosheidsgraad. Het Joint Center for Housing Studies in Harvard kwam echter tot de conclusie dat een herstel op de arbeidsmarkt en de lage rente op woonkredieten voor enige opluchting kunnen zorgen. Eric Belsky, executive director van het Joint Center for Housing Studies, merkte op dat de geschiedenis uitwijst dat herstel van de arbeidsmarkt noodzakelijk is om de vastgoedsector te helpen herstellen. Belsky stelt vast dat de werkloosheidscijfers recent tegenvielen, maar dat wanneer de jobcreatie in positieve zin meevalt, kan het aantal verkochte huizen alleszins gaat toenemen. Op die manier zou de arbeidsmarkt er bovenop kunnen raken.