De economische opleving miste tot dusver één ingrediënt: creatie van nieuwe jobs. Daar zou echter verandering in gaan komen, want John Challenger, CEO van Challenger, Gray & Christmas, verwacht dat we aan de vooravond van een opleving van de arbeidsmarkt staan.

Challenger merkt op dat de werknemers tot dusver beroep hebben gedaan op interimkrachten, maar dat daar stilaan verandering in begint te komen. Meer en meer bedrijven bieden opnieuw vaste contracten aan.

Hij verwacht vooral in de tweede helft van dit jaar een sterke jobcreatie. Tijdens de crisis zijn er in totaal 8,40 miljoen jobs verloren gegaan en het kan wel een tijdje duren alvorens die zijn teruggewonnen.

Positieve elementen zijn dat sinds september het aantal interimjobs elke maand is gestegen (met een piek op plus 48.000 in september) en dat het aantal ontslagen in de afgelopen vijf maanden sterk is gedaald.

Belangrijk is vooral dat de fabriekswereld signalen van herstel geeft. Challenger, Gray & Christmas merkt op dat de index van de aankoopmanagers in de verwerkende industrie al zeven maanden op rij is gestegen.

De economische opleving miste tot dusver één ingrediënt: creatie van nieuwe jobs. Daar zou echter verandering in gaan komen, want John Challenger, CEO van Challenger, Gray & Christmas, verwacht dat we aan de vooravond van een opleving van de arbeidsmarkt staan. Challenger merkt op dat de werknemers tot dusver beroep hebben gedaan op interimkrachten, maar dat daar stilaan verandering in begint te komen. Meer en meer bedrijven bieden opnieuw vaste contracten aan. Hij verwacht vooral in de tweede helft van dit jaar een sterke jobcreatie. Tijdens de crisis zijn er in totaal 8,40 miljoen jobs verloren gegaan en het kan wel een tijdje duren alvorens die zijn teruggewonnen. Positieve elementen zijn dat sinds september het aantal interimjobs elke maand is gestegen (met een piek op plus 48.000 in september) en dat het aantal ontslagen in de afgelopen vijf maanden sterk is gedaald. Belangrijk is vooral dat de fabriekswereld signalen van herstel geeft. Challenger, Gray & Christmas merkt op dat de index van de aankoopmanagers in de verwerkende industrie al zeven maanden op rij is gestegen.