Dat de arbeidsmarkt moeilijk blijft, blijkt uit de evolutie van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. De jobless claims daalden vorige week licht en dat voor de derde werk op rij. Ze blijven anderzijds wel boven het niveau dat wijst op de aangroei van het aantal banen.

Het vierweekse gemiddelde van jobless claims, dat minder volatiel is dan het wekelijks cijfer, stond vorige week op 471.250. Dat zijn 30.000 aanvragen meer dan bij het begin van het jaar.

Volgens de economen loopt het herstel gevaar wanneer de jobcreatie niet snel gaat aantrekken. Pas onder een gemiddelde wat de jobless claims betreft van 400.000 tot 425.000 is er sprake van nieuwe aanwervingen.

De 'initial jobless claims' worden beschouwd als een barometer van de bereidheid van de bedrijven om nieuwe werknemers aan te werven. Ondanks een herstel van de economie in de tweede helft van vorig jaar is de werkloosheid in de Verenigde Staten tot dusver hoog gebleven.

Dan Greenhaus, hoofd economische strategie bij Miller Tabak, verwacht dat de arbeidsmarkt in de lente gaat verbeteren. Momenteel is het echter erg moeilijk om als werkloze een nieuwe job te vinden.

Dat de arbeidsmarkt moeilijk blijft, blijkt uit de evolutie van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. De jobless claims daalden vorige week licht en dat voor de derde werk op rij. Ze blijven anderzijds wel boven het niveau dat wijst op de aangroei van het aantal banen. Het vierweekse gemiddelde van jobless claims, dat minder volatiel is dan het wekelijks cijfer, stond vorige week op 471.250. Dat zijn 30.000 aanvragen meer dan bij het begin van het jaar. Volgens de economen loopt het herstel gevaar wanneer de jobcreatie niet snel gaat aantrekken. Pas onder een gemiddelde wat de jobless claims betreft van 400.000 tot 425.000 is er sprake van nieuwe aanwervingen. De 'initial jobless claims' worden beschouwd als een barometer van de bereidheid van de bedrijven om nieuwe werknemers aan te werven. Ondanks een herstel van de economie in de tweede helft van vorig jaar is de werkloosheid in de Verenigde Staten tot dusver hoog gebleven. Dan Greenhaus, hoofd economische strategie bij Miller Tabak, verwacht dat de arbeidsmarkt in de lente gaat verbeteren. Momenteel is het echter erg moeilijk om als werkloze een nieuwe job te vinden.