Steeds meer bedrijven werken voort met minder werknemers. Gevolg is dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de afgelopen zijn gestegen in plaats van gedaald.

David Resler, senior economist bij Nomura Securities in New York, stelt vast dat het aantal jobless claims voor deze tijd van het jaar schrikbarend hoog ligt. Een herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt ligt volgens Resler ongetwijfeld ver in de toekomst.

Er is namelijk nog altijd geen evenwicht gevonden tussen bedrijven die aanwerven en bedrijven die ontslaan. Er zijn weliswaar opnieuw bedrijven die aanwerven, maar andere bedrijven blijven ontslaan. Die trend zal voorlopig niet omgebogen worden.

Steeds meer bedrijven werken voort met minder werknemers. Gevolg is dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de afgelopen zijn gestegen in plaats van gedaald. David Resler, senior economist bij Nomura Securities in New York, stelt vast dat het aantal jobless claims voor deze tijd van het jaar schrikbarend hoog ligt. Een herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt ligt volgens Resler ongetwijfeld ver in de toekomst. Er is namelijk nog altijd geen evenwicht gevonden tussen bedrijven die aanwerven en bedrijven die ontslaan. Er zijn weliswaar opnieuw bedrijven die aanwerven, maar andere bedrijven blijven ontslaan. Die trend zal voorlopig niet omgebogen worden.