Van een verbetering op de Amerikaanse arbeidsmarkt is nog altijd geen sprake, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering blijven dicht bij een piek voor de afgelopen twee maanden.

Volgens de cijfers van het Labor Department daalden de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering met 3000 tot 382.000.

Granen vertonen verdeeld beeld

Bij de granen werd tarwe volgens Royal Bank of Scotland 1,7 procent duurder. Maïs en soja moesten respectievelijk 1 en 1,9 procent prijsgeven.

De sojaprijs bereikte in de loop van de week wel een nieuw hoogtepunt maar viel nadien wat terug. Door de regenval van de voorbije weken (de restanten van de orkaan Isaac) zijn de verwachte yields (opbrengsten per hectare) niet verder achteruitgegaan.

Binnenkort gaat de oogst van start en het extra aanbod zet traditioneel wat druk op de prijzen. Rusland blijft voorlopig nog tarwe uitvoeren. Vorige donderdag kocht Egypte nog 475.000 ton.

Nieuwe prognoses over de verwachte oogst en de voorraden volgen in het WASDE rapport dat deze week door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) wordt gepubliceerd.

De consensusverwachting gaat uit van een neerwaartse bijstelling voor maïs met 2,3 procent tot 120,6 bushels per acre.

Van een verbetering op de Amerikaanse arbeidsmarkt is nog altijd geen sprake, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering blijven dicht bij een piek voor de afgelopen twee maanden. Volgens de cijfers van het Labor Department daalden de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering met 3000 tot 382.000. Granen vertonen verdeeld beeld Bij de granen werd tarwe volgens Royal Bank of Scotland 1,7 procent duurder. Maïs en soja moesten respectievelijk 1 en 1,9 procent prijsgeven. De sojaprijs bereikte in de loop van de week wel een nieuw hoogtepunt maar viel nadien wat terug. Door de regenval van de voorbije weken (de restanten van de orkaan Isaac) zijn de verwachte yields (opbrengsten per hectare) niet verder achteruitgegaan. Binnenkort gaat de oogst van start en het extra aanbod zet traditioneel wat druk op de prijzen. Rusland blijft voorlopig nog tarwe uitvoeren. Vorige donderdag kocht Egypte nog 475.000 ton. Nieuwe prognoses over de verwachte oogst en de voorraden volgen in het WASDE rapport dat deze week door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) wordt gepubliceerd. De consensusverwachting gaat uit van een neerwaartse bijstelling voor maïs met 2,3 procent tot 120,6 bushels per acre.