Op de valutamarkten is de koers van de dollar vrijwel gelijkgebleven, zodat voor één euro 1,3315 dollar wordt betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie viel aanvankelijk verder terug maar herstelde tenslotte tot 2,196%, een troy ounce goud werd op 1662,40 dollar meer dan 20dollar goedkoper en een vat ruwe olie (US Crude) kostte uiteindelijk nog slechts iets meer dan 105,50 dollar.

Amerikaanse inflatie kan afbrokkelen

De hardnekkige hoge inflatie (2,9% in februari) holt volgens Belfius Bank Research de nominale groei van het beschikbaar inkomen momenteel uit, maar dat zou in de komende maanden moeten verbeteren. In maart en april 2011 waren grondstoffen meer dan 40% duurder dan het jaar ervoor.

Dit betekent dat de volgende maanden gunstige basiseffecten ervoor zullen zorgen dat zowel de kern- als de hoofdinflatie verder zullen ontspannen en zo minder gaan wegen op de koopkracht van Joe Sixpack.

Tegen deze zomer zou de hoofdinflatie moeten milderen naar 2,5% om tegen het eind van dit jaar de 2% doelstelling van de centrale bank te bereiken.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar vrijwel gelijkgebleven, zodat voor één euro 1,3315 dollar wordt betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie viel aanvankelijk verder terug maar herstelde tenslotte tot 2,196%, een troy ounce goud werd op 1662,40 dollar meer dan 20dollar goedkoper en een vat ruwe olie (US Crude) kostte uiteindelijk nog slechts iets meer dan 105,50 dollar.Amerikaanse inflatie kan afbrokkelen De hardnekkige hoge inflatie (2,9% in februari) holt volgens Belfius Bank Research de nominale groei van het beschikbaar inkomen momenteel uit, maar dat zou in de komende maanden moeten verbeteren. In maart en april 2011 waren grondstoffen meer dan 40% duurder dan het jaar ervoor. Dit betekent dat de volgende maanden gunstige basiseffecten ervoor zullen zorgen dat zowel de kern- als de hoofdinflatie verder zullen ontspannen en zo minder gaan wegen op de koopkracht van Joe Sixpack. Tegen deze zomer zou de hoofdinflatie moeten milderen naar 2,5% om tegen het eind van dit jaar de 2% doelstelling van de centrale bank te bereiken.