De enige dissonant was de Amerikaanse aandelenmarkt, waar de koersen donderdag iets lager stonden dan vorige week vrijdag.

Uiteraard speelt de spanning tussen Rusland en de westerse landen nog steeds, maar beleggers lijken er - ondanks het verbale geweld tussen Poetin en Obama - gerust op te zijn dat de situatie niet escaleert naar Oost-Oekraïne, Moldavië of andere landen in de regio.

Inmiddels kan Oekraïne, dat er economisch gezien belabberd voorstaat, rekenen op steun van het IMF ter waarde van USD 27 miljard.

De enige dissonant was de Amerikaanse aandelenmarkt, waar de koersen donderdag iets lager stonden dan vorige week vrijdag. Uiteraard speelt de spanning tussen Rusland en de westerse landen nog steeds, maar beleggers lijken er - ondanks het verbale geweld tussen Poetin en Obama - gerust op te zijn dat de situatie niet escaleert naar Oost-Oekraïne, Moldavië of andere landen in de regio. Inmiddels kan Oekraïne, dat er economisch gezien belabberd voorstaat, rekenen op steun van het IMF ter waarde van USD 27 miljard.