De neerwaartse druk op de rente is niet alleen merkbaar bij de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie, ook bij de 30-jarige blijft het rendement onder druk staan. De rente op 30 jaar is in de Verenigde Staten teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen 11 maanden.

De vlucht naar Amerikaanse staatsobligaties moet volgens sommige analisten begrepen worden als een vlucht naar veiligheid. De beleggers vrezen dat de beurs van Wall Street aan het uitpieken is, zodat ze opnieuw overstappen van aandelen naar obligaties. Bovendien bestaat de vrees dat de Amerikaanse economie aan het verzwakken is.

De neerwaartse druk op de rente is niet alleen merkbaar bij de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie, ook bij de 30-jarige blijft het rendement onder druk staan. De rente op 30 jaar is in de Verenigde Staten teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen 11 maanden. De vlucht naar Amerikaanse staatsobligaties moet volgens sommige analisten begrepen worden als een vlucht naar veiligheid. De beleggers vrezen dat de beurs van Wall Street aan het uitpieken is, zodat ze opnieuw overstappen van aandelen naar obligaties. Bovendien bestaat de vrees dat de Amerikaanse economie aan het verzwakken is.