Het aantrekken van de economie heeft meestal tot gevolg dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie stijgt, dit in anticipatie van een verhoging van de rente door de FED zodra de economie weer op topsnelheid is gekomen. Maar tegenover de economie staat de geografie.

Geografisch is de wereld allesbehalve een veilige plaats geworden en dus wijken de beleggers opnieuw uit naar Amerikaanse staatsobligaties als veilige vluchthaven en dat remt natuurlijk een rentestijging af. De Amerikaanse 10-jarige rente kan dit jaar rond 2,50% stabiliseren, zo verwachten de meeste analisten. Gisterenavond stond die rente iets boven 2,80%.

Het aantrekken van de economie heeft meestal tot gevolg dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie stijgt, dit in anticipatie van een verhoging van de rente door de FED zodra de economie weer op topsnelheid is gekomen. Maar tegenover de economie staat de geografie. Geografisch is de wereld allesbehalve een veilige plaats geworden en dus wijken de beleggers opnieuw uit naar Amerikaanse staatsobligaties als veilige vluchthaven en dat remt natuurlijk een rentestijging af. De Amerikaanse 10-jarige rente kan dit jaar rond 2,50% stabiliseren, zo verwachten de meeste analisten. Gisterenavond stond die rente iets boven 2,80%.