Er kwamen vorige maand buiten de landbouwsector 288.000 nieuwe jobs bij, terwijl anderzijds de werkloosheidsgraad daalde tot 6,10%. Er was alleszins sprake van een verrassing in positieve zin, gezien de sneller dan verwachte daling van de werkloosheidsgraad.

Maar bij nader toezien bleken de werkloosheidscijfers toch niet helemaal rozengeur en maneschijn te zijn. Het aantal full time jobs is namelijk met meer dan een half miljoen te zijn gedaald. Anderzijds steeg het aantal part-time jobs met 800.000 en dat was de sterkste stijging sinds 1993.

Er kwamen vorige maand buiten de landbouwsector 288.000 nieuwe jobs bij, terwijl anderzijds de werkloosheidsgraad daalde tot 6,10%. Er was alleszins sprake van een verrassing in positieve zin, gezien de sneller dan verwachte daling van de werkloosheidsgraad. Maar bij nader toezien bleken de werkloosheidscijfers toch niet helemaal rozengeur en maneschijn te zijn. Het aantal full time jobs is namelijk met meer dan een half miljoen te zijn gedaald. Anderzijds steeg het aantal part-time jobs met 800.000 en dat was de sterkste stijging sinds 1993.