Dit Capital Purchase Program is, waarschijnlijk tegen de verwachtingen in, tot dusver winstgevend. De investering in 61 banken die tot dusver de ontvangen hulp hebben terugbetaald, leverde een gemiddeld rendement van 10% op.

Fred Cannon, bankanalist bij Keefe, Bruyette and Woods, is van mening dat het bancair gedeelte van het TARP winstgevendheid zal zijn, tenzij de VS-economie alsnog in een diep gat zou duiken.

De banken hebben 137 miljard dollar, of ongeveer tweederde van de aanvankelijke investering al terugbetaald. Er valt nog 65 miljard dollar terug te betalen in de komende maanden.

In totaal ontvingen 707 banken steun van de Amerikaanse overheid en het zijn hoofdzakelijk de grootbanken die de steun hebben terugbetaald. Het valt nog af te wachten of de kleinere banken ook zo vlot de ontvangen steun gaan kunnen terugbetalen.

Dit Capital Purchase Program is, waarschijnlijk tegen de verwachtingen in, tot dusver winstgevend. De investering in 61 banken die tot dusver de ontvangen hulp hebben terugbetaald, leverde een gemiddeld rendement van 10% op. Fred Cannon, bankanalist bij Keefe, Bruyette and Woods, is van mening dat het bancair gedeelte van het TARP winstgevendheid zal zijn, tenzij de VS-economie alsnog in een diep gat zou duiken. De banken hebben 137 miljard dollar, of ongeveer tweederde van de aanvankelijke investering al terugbetaald. Er valt nog 65 miljard dollar terug te betalen in de komende maanden. In totaal ontvingen 707 banken steun van de Amerikaanse overheid en het zijn hoofdzakelijk de grootbanken die de steun hebben terugbetaald. Het valt nog af te wachten of de kleinere banken ook zo vlot de ontvangen steun gaan kunnen terugbetalen.