Dit is volgens Royal Bank of Scotland te verklaren doordat het nieuws voor veel marktpartijen toch geen echte verrassing was en bovendien zijn er weinig alternatieven voor Amerikaans staatspapier.

Veel risicovollere markten zijn al fors gestegen, de meeste overheden in Europa en Azië hebben soortgelijke problemen en goud is al maanden gestegen op basis van het 'zwakke dollar/te hoge schuld' thema.

Paradoxaal genoeg steeg volgens Royal Bank of Scotland de dollar initieel in waarde op het nieuws, wat bevestigt dat het eigenlijk geen echt nieuws was.

Op korte termijn zal er dus mogelijk weinig veranderen, maar de gele kaart geeft wel aan dat als de V.S. geen maatregelen treft, Amerikaans staatspapier de status van 'risicovrij' kan verliezen en de dollar's positie als wereldmunt kan verslechteren. Om deze rode kaart te vermijden zijn volgens Royal Bank of Scotland veel pijnlijke beslissingen in de VS nodig.

Dit is volgens Royal Bank of Scotland te verklaren doordat het nieuws voor veel marktpartijen toch geen echte verrassing was en bovendien zijn er weinig alternatieven voor Amerikaans staatspapier. Veel risicovollere markten zijn al fors gestegen, de meeste overheden in Europa en Azië hebben soortgelijke problemen en goud is al maanden gestegen op basis van het 'zwakke dollar/te hoge schuld' thema. Paradoxaal genoeg steeg volgens Royal Bank of Scotland de dollar initieel in waarde op het nieuws, wat bevestigt dat het eigenlijk geen echt nieuws was. Op korte termijn zal er dus mogelijk weinig veranderen, maar de gele kaart geeft wel aan dat als de V.S. geen maatregelen treft, Amerikaans staatspapier de status van 'risicovrij' kan verliezen en de dollar's positie als wereldmunt kan verslechteren. Om deze rode kaart te vermijden zijn volgens Royal Bank of Scotland veel pijnlijke beslissingen in de VS nodig.