Alan Simpson beschreeft de Amerikaanse Social Security als een melkkoe met 310 miljoen tepels. Daarmee bedoelt hij dat het Amerikaans sociaal systeem op een afgrond afstevent.

Aan het huidige tempo is het volgens Simpson onvermijdelijk dat het sociaal systeem gaat instorten. Het fonds van de Social Security zal aan het huidige tempo in 2037 instorten, in het geval van Medicare zal dat al in 2017 gebeuren.

Simpson excuseerde zich weliswaar voor zijn uitspraken over een "a milk cow with 310 million t*ts", maar inmiddels heeft hij toch de kans gehad om zijn zegje te doen. Tot dusver heeft president Obama nog niet gereageerd op de uitspraken van Simpson.

Alan Simpson beschreeft de Amerikaanse Social Security als een melkkoe met 310 miljoen tepels. Daarmee bedoelt hij dat het Amerikaans sociaal systeem op een afgrond afstevent. Aan het huidige tempo is het volgens Simpson onvermijdelijk dat het sociaal systeem gaat instorten. Het fonds van de Social Security zal aan het huidige tempo in 2037 instorten, in het geval van Medicare zal dat al in 2017 gebeuren. Simpson excuseerde zich weliswaar voor zijn uitspraken over een "a milk cow with 310 million t*ts", maar inmiddels heeft hij toch de kans gehad om zijn zegje te doen. Tot dusver heeft president Obama nog niet gereageerd op de uitspraken van Simpson.