Hij vreest echter dat deze lagere correlaties geen lang leven beschoren zijn, omdat de gevaren voor de internationale economie niet verdwenen zijn.

Het grootste gevaar voor de wereldeconomie blijft het risico dat geen akkoord wordt bereikt over het Amerikaanse schuldprobleem, zelfs nadat het Congres er begin januari met een begrotingsakkoord in geslaagd is de zogenoemde fiscale afgrond af te wenden.

Het Congres heeft ermee ingestemd de kwestie van het schuldplafond, dat momenteel 16,4 biljoen USD bedraagt, voor zich uit te schuiven tot 19 mei om te voorkomen dat het land niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen, maar de republikeinen zijn van plan om twee naderende deadlines (de inwerkingtreding van automatische besparingen op 1 maart en de noodzaak om vóór het einde van die maand een wet goed te keuren met betrekking tot de financiering van de overheid) om president Barack Obama en de democraten in het Congres te dwingen om besparingen in de uitgaven te aanvaarden.

De koersen van risicovolle activa weerspiegelen niet langer alle risico's. Gezien het overdreven positieve sentiment, is de situatie volgens Masset rijp voor een consolidatie.

Hij vreest echter dat deze lagere correlaties geen lang leven beschoren zijn, omdat de gevaren voor de internationale economie niet verdwenen zijn. Het grootste gevaar voor de wereldeconomie blijft het risico dat geen akkoord wordt bereikt over het Amerikaanse schuldprobleem, zelfs nadat het Congres er begin januari met een begrotingsakkoord in geslaagd is de zogenoemde fiscale afgrond af te wenden. Het Congres heeft ermee ingestemd de kwestie van het schuldplafond, dat momenteel 16,4 biljoen USD bedraagt, voor zich uit te schuiven tot 19 mei om te voorkomen dat het land niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen, maar de republikeinen zijn van plan om twee naderende deadlines (de inwerkingtreding van automatische besparingen op 1 maart en de noodzaak om vóór het einde van die maand een wet goed te keuren met betrekking tot de financiering van de overheid) om president Barack Obama en de democraten in het Congres te dwingen om besparingen in de uitgaven te aanvaarden. De koersen van risicovolle activa weerspiegelen niet langer alle risico's. Gezien het overdreven positieve sentiment, is de situatie volgens Masset rijp voor een consolidatie.