Vooral de staat Californië wordt hard getroffen. Het Monterey bassin zou volgens John Staub, die een studie opstelde in opdracht van de U.S. Energy Information Administration zou dit veld in centraal-Californië maar 600 miljoen vaten olie bevatten.

Dat is maar liefst 96% minder dan eerst was geraamd. De oorspronkelijke raming bedroeg namelijk 13,70 miljard vaten. De Amerikaanse regering had gerekend op 2,80 miljoen nieuwe jobs en meer dan 24 miljard dollar aan belastinginkomsten en dat zou dus een veel te optimistische raming zijn.

Vooral de staat Californië wordt hard getroffen. Het Monterey bassin zou volgens John Staub, die een studie opstelde in opdracht van de U.S. Energy Information Administration zou dit veld in centraal-Californië maar 600 miljoen vaten olie bevatten. Dat is maar liefst 96% minder dan eerst was geraamd. De oorspronkelijke raming bedroeg namelijk 13,70 miljard vaten. De Amerikaanse regering had gerekend op 2,80 miljoen nieuwe jobs en meer dan 24 miljard dollar aan belastinginkomsten en dat zou dus een veel te optimistische raming zijn.