Terence C. Burnham, professor of business and economics bij Chapman University, is van mening dat de uitdagingen waarmee de banken geconfronteerd worden zo groot zijn dat het niet langer meer veilig is om geld bij de bank te laten staan. Hij ziet namelijk een verband tussen de politiek van de lage rente gevoerd door de Amerikaanse centrale bank en de onrust in de groeilanden.

Bank of America heeft inderdaad weinig blootstelling aan de groeilanden, maar een grote financiële crisis kan een bankrun veroorzaken waardoor de spaarders niet langer in staat zouden zijn om geld van de bank te halen. Burnham heeft zodoende het zekere voor het onzekere gekozen en zijn geld van de bank gehaald.

Terence C. Burnham, professor of business and economics bij Chapman University, is van mening dat de uitdagingen waarmee de banken geconfronteerd worden zo groot zijn dat het niet langer meer veilig is om geld bij de bank te laten staan. Hij ziet namelijk een verband tussen de politiek van de lage rente gevoerd door de Amerikaanse centrale bank en de onrust in de groeilanden. Bank of America heeft inderdaad weinig blootstelling aan de groeilanden, maar een grote financiële crisis kan een bankrun veroorzaken waardoor de spaarders niet langer in staat zouden zijn om geld van de bank te halen. Burnham heeft zodoende het zekere voor het onzekere gekozen en zijn geld van de bank gehaald.