Tot dusver is het bij praten gebleven, van concrete acties viel tot dusver niets te merken. Barrett doet dan ook een oproep tot president Barack Obama om actie te ondernemen.

Een goed uitgebouwd onderwijssysteem is namelijk onontbeerlijk om het land in de wereldeconomie competitief te houden. President Obama lanceerde onlangs Change the Equation en dat is volgens de Intel-topman al een stap in de goede richting.

Er moet echter nog veel gebeuren in de komende jaren. Elke dag verlaten bijvoorbeeld 7000 studenten de school zonder een diploma te hebben behaald. Dat zijn er elk jaar 1,20 miljoen. Aan die braindrain moet dringend een einde worden gesteld.

Tot dusver is het bij praten gebleven, van concrete acties viel tot dusver niets te merken. Barrett doet dan ook een oproep tot president Barack Obama om actie te ondernemen. Een goed uitgebouwd onderwijssysteem is namelijk onontbeerlijk om het land in de wereldeconomie competitief te houden. President Obama lanceerde onlangs Change the Equation en dat is volgens de Intel-topman al een stap in de goede richting. Er moet echter nog veel gebeuren in de komende jaren. Elke dag verlaten bijvoorbeeld 7000 studenten de school zonder een diploma te hebben behaald. Dat zijn er elk jaar 1,20 miljoen. Aan die braindrain moet dringend een einde worden gesteld.