Geithner waarschuwt voor de 'vernietigende dynamiek' van de valuta-oorlog die momenteel woedt. Veel landen proberen de koers van hun munt te laten dalen, in de hoop zo concurrentieel voordeel te behalen op de exportmarkten.

Een dergelijk opbod werkt volgens Geithner echter niet. Het oplossen van onevenwichten op de valutamarkten is veel makkelijker wanneer er sprake is van samenwerking.

De Braziliaanse minister van Financiën Guido Mantega waarschuwde voor vorige week eveneens voor de gevolgen van zo'n valuta-oorlog.

Volgens Geithner is de Amerikaanse economie duidelijk aan de beterhand en is er geen sprake van een double-dip recessie. Een te forse daling van de dollarkoers werd door hem onwenselijk geacht.

Geithner waarschuwt voor de 'vernietigende dynamiek' van de valuta-oorlog die momenteel woedt. Veel landen proberen de koers van hun munt te laten dalen, in de hoop zo concurrentieel voordeel te behalen op de exportmarkten. Een dergelijk opbod werkt volgens Geithner echter niet. Het oplossen van onevenwichten op de valutamarkten is veel makkelijker wanneer er sprake is van samenwerking. De Braziliaanse minister van Financiën Guido Mantega waarschuwde voor vorige week eveneens voor de gevolgen van zo'n valuta-oorlog. Volgens Geithner is de Amerikaanse economie duidelijk aan de beterhand en is er geen sprake van een double-dip recessie. Een te forse daling van de dollarkoers werd door hem onwenselijk geacht.