Volgens David Stockman staat het Amerikaans imperium op instorten, de VS stevenen af op een perfecte storm van politiek falen. Die kan er alleen toe leiden dat de VS op middellange of lange termijn op het wereldfront van de voorgrond zal verdrongen worden.

De politiek van centrale monetaire planning loopt bovendien op haar laatste benen, deze politiek heeft de derde financiële zeepbel van de eeuw veroorzaakt en heeft bovendien de Amerikaanse centrale bank met lege handen achtergelaten. De FED weet met de beste wil van de wereld niet hoe ze haar enorm uitgerekte balans zal moeten afbouwen.

Volgens David Stockman staat het Amerikaans imperium op instorten, de VS stevenen af op een perfecte storm van politiek falen. Die kan er alleen toe leiden dat de VS op middellange of lange termijn op het wereldfront van de voorgrond zal verdrongen worden. De politiek van centrale monetaire planning loopt bovendien op haar laatste benen, deze politiek heeft de derde financiële zeepbel van de eeuw veroorzaakt en heeft bovendien de Amerikaanse centrale bank met lege handen achtergelaten. De FED weet met de beste wil van de wereld niet hoe ze haar enorm uitgerekte balans zal moeten afbouwen.