Het Amerikaans gekibbel over het schuldenplafond remt de Europese beurzen af. Gisteren weigerde president Barack Obama elke vorm van onderhandelingen met de republikeinen over het optrekken van het schuldenplafond. Toch dringt de tijd voor een verhoging van dat schuldenplafond.

Federal Reserve Bank chairman Ben Bernanke drong gisteren bij het Congres aan om een verhoging van het plafond door te voeren, terwijl Treasury Secretary Timothy Geithner opmerkte dat het schuldenplafond van 16.400 miljard dollar ergens tussen midden februari en begin maart zal worden bereikt.

Het Amerikaans gekibbel over het schuldenplafond remt de Europese beurzen af. Gisteren weigerde president Barack Obama elke vorm van onderhandelingen met de republikeinen over het optrekken van het schuldenplafond. Toch dringt de tijd voor een verhoging van dat schuldenplafond. Federal Reserve Bank chairman Ben Bernanke drong gisteren bij het Congres aan om een verhoging van het plafond door te voeren, terwijl Treasury Secretary Timothy Geithner opmerkte dat het schuldenplafond van 16.400 miljard dollar ergens tussen midden februari en begin maart zal worden bereikt.