Volgens de index opgesteld door Thomson Reuters en de University of Michigan is het consumentenvertrouwen deze maand opnieuw gestegen, zij het dat de stijging kleiner dan verwacht was.

De index stond deze maand op 78,30, tegenover 74,30 in augustus. Het was van mei geleden dat de index nog zo hoog stond.

Bedrijfsobligaties profiteren van zwakke economische groei

Voor de risicovollere beleggingen is volgens Theodoor Gilissen Bankiers kwantitatieve verruiming in het algemeen gunstig omdat de inflatie toe kan nemen en er veel liquiditeit in de markt komt.

Er zijn echter een paar negatieve factoren ten opzichte van de voorgaande rondes: de economie staat er slechter voor, de rente is al laag, de aandelenbeurzen zijn al ver vooruit gelopen en de situatie in Spanje vormt een groot risico.

Daarom lijken risicovollere obligaties, zoals bedrijfsleningen, aantrekkelijker geprijsd, ook al omdat de Fed hypotheekgerelateerde obligaties op zal kopen en dit geldstromen vanuit de markten met rentespreads vrijmaakt.

Bovendien 'profiteren' bedrijfsobligaties volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook van een zwakke economische groei omdat dan
de rente laag blijft en dit koerswinst op kan leveren. Gegeven de risico's van de markten zijn ook hoogdividend aandelen in onze ogen relatief aantrekkelijk.

Volgens de index opgesteld door Thomson Reuters en de University of Michigan is het consumentenvertrouwen deze maand opnieuw gestegen, zij het dat de stijging kleiner dan verwacht was. De index stond deze maand op 78,30, tegenover 74,30 in augustus. Het was van mei geleden dat de index nog zo hoog stond. Bedrijfsobligaties profiteren van zwakke economische groeiVoor de risicovollere beleggingen is volgens Theodoor Gilissen Bankiers kwantitatieve verruiming in het algemeen gunstig omdat de inflatie toe kan nemen en er veel liquiditeit in de markt komt. Er zijn echter een paar negatieve factoren ten opzichte van de voorgaande rondes: de economie staat er slechter voor, de rente is al laag, de aandelenbeurzen zijn al ver vooruit gelopen en de situatie in Spanje vormt een groot risico. Daarom lijken risicovollere obligaties, zoals bedrijfsleningen, aantrekkelijker geprijsd, ook al omdat de Fed hypotheekgerelateerde obligaties op zal kopen en dit geldstromen vanuit de markten met rentespreads vrijmaakt. Bovendien 'profiteren' bedrijfsobligaties volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook van een zwakke economische groei omdat dan de rente laag blijft en dit koerswinst op kan leveren. Gegeven de risico's van de markten zijn ook hoogdividend aandelen in onze ogen relatief aantrekkelijk.