Dat lag volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan de meer pessimistische verwachtingen voor de toekomst; de index voor de huidige situatie was slechts licht afgenomen.

Duidelijk is dat het herstel van de Amerikaanse economie flink aan kracht inboet. Toch is er nog altijd sprake van groei en de verwachting is dat het herstel later dit jaar weer aantrekt. De zwakte brengt ook de hoop op bijval van de Fed weer tot leven.

Waar de markt een paar maanden geleden nog verwachtte dat de Fed begin volgend jaar de eerste rentestijgingen zou doorvoeren, gaat men er nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers vanuit dat dit pas in september/oktober volgend jaar gaat gebeuren.

Dat lag volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan de meer pessimistische verwachtingen voor de toekomst; de index voor de huidige situatie was slechts licht afgenomen. Duidelijk is dat het herstel van de Amerikaanse economie flink aan kracht inboet. Toch is er nog altijd sprake van groei en de verwachting is dat het herstel later dit jaar weer aantrekt. De zwakte brengt ook de hoop op bijval van de Fed weer tot leven. Waar de markt een paar maanden geleden nog verwachtte dat de Fed begin volgend jaar de eerste rentestijgingen zou doorvoeren, gaat men er nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers vanuit dat dit pas in september/oktober volgend jaar gaat gebeuren.