Het is echter nog de vraag of het voorstel kans op slagen maakt, want de democraten gaan alles op alles zetten om het besparingsplan waar mogelijk tegen te werken.

De stijging van de goudprijs werd onder andere mede veroorzaakt door dit voorstel. Ook de Chinese rentestijging deed een duit in het zakje. Goud is dit jaar met 0,80% gestegen, zilver echter al met 23%.

Volgens Commerzbank is de stijging van de zilverprijs vooral het gevolg van een sterke vraag vanuit de kant van de beleggers. De analisten van deze Duitse bank zien de zilverprijs echter niet ver boven 40 dollar uitsturen.

Het is echter nog de vraag of het voorstel kans op slagen maakt, want de democraten gaan alles op alles zetten om het besparingsplan waar mogelijk tegen te werken. De stijging van de goudprijs werd onder andere mede veroorzaakt door dit voorstel. Ook de Chinese rentestijging deed een duit in het zakje. Goud is dit jaar met 0,80% gestegen, zilver echter al met 23%. Volgens Commerzbank is de stijging van de zilverprijs vooral het gevolg van een sterke vraag vanuit de kant van de beleggers. De analisten van deze Duitse bank zien de zilverprijs echter niet ver boven 40 dollar uitsturen.