De economische situatie is nog altijd hulpbehoevend, volgens een McClatchy-Marist poll bevindt ongeveer 54% van de Amerikaanse economie zich nog altijd in een recessie. De bedrijfswereld heeft weliswaar 7,20 miljoen nieuwe banen gecreeërd, maar de werkloosheidsgraad blijft groot.

Tegen die achtergrond is het gebrek van slagkracht bij het Congres wraakroepend, aldus Obama. De Amerikaanse regering zou naar verluidt haar taperingplannen al teruggeschroefd hebben tot een werkloosheidsgraad van 6% wordt bereikt, waar dat voordien 6,50% was.

De economische situatie is nog altijd hulpbehoevend, volgens een McClatchy-Marist poll bevindt ongeveer 54% van de Amerikaanse economie zich nog altijd in een recessie. De bedrijfswereld heeft weliswaar 7,20 miljoen nieuwe banen gecreeërd, maar de werkloosheidsgraad blijft groot. Tegen die achtergrond is het gebrek van slagkracht bij het Congres wraakroepend, aldus Obama. De Amerikaanse regering zou naar verluidt haar taperingplannen al teruggeschroefd hebben tot een werkloosheidsgraad van 6% wordt bereikt, waar dat voordien 6,50% was.