Het uiteindelijke tekort zou dus 100 miljard dollar hoger uitkomen, of meer dan 10% meer dan oorspronkelijk was geraamd. Het tekort zou zodoende oplopen tot 7% van het Amerikaans BBP.

Het tekort dreigt een centraal thema te worden in de verkiezingen die in november plaatsvinden. Senate Budget Committee chairman Kent Conrad is van mening dat er nu al maatregelen moeten worden gepland die het deficiet helpen verkleinen zodra de economie weer aan de beterhand is.

Het U.S. Congressional Budget Office berekende dat het tekort over het komende decennium kan oplopen tot 6270 miljard dollar, tegenover een eerder verwachte 5990 miljard dollar.

Het uiteindelijke tekort zou dus 100 miljard dollar hoger uitkomen, of meer dan 10% meer dan oorspronkelijk was geraamd. Het tekort zou zodoende oplopen tot 7% van het Amerikaans BBP. Het tekort dreigt een centraal thema te worden in de verkiezingen die in november plaatsvinden. Senate Budget Committee chairman Kent Conrad is van mening dat er nu al maatregelen moeten worden gepland die het deficiet helpen verkleinen zodra de economie weer aan de beterhand is. Het U.S. Congressional Budget Office berekende dat het tekort over het komende decennium kan oplopen tot 6270 miljard dollar, tegenover een eerder verwachte 5990 miljard dollar.