Uit cijfers van de centrale bank bleek dat over het eerste kwartaal het bedrijfsleven de cashflow van Amerikaanse bedrijven buiten de financiële sector $ 1,9 triljoen was (een Amerikaans triljoen is 1000 miljard). Dat is hetzelfde als een jaar eerder.

Dit ondergraaft de stelling dat de winststijging de afgelopen jaren alleen maar is gekomen door bezuinigingen en niet door daadwerkelijk geld. De $ 1,9 triljoen is 25% hoger dan de topniveaus van 2006/2007.

Kijken we echter naar de dividenden en terugkoop van aandelen dan liggen die praktisch op hetzelfde niveau als in de jaren van voor de financiële crisis.

Dus moet geconcludeerd worden dat het bedrijfsleven haar eigen vermogen sterk heeft aangevuld. En daarmee mogen we de conclusie trekken dat het bedrijfsleven er beter voor staat dan vijf jaar geleden.

Uit cijfers van de centrale bank bleek dat over het eerste kwartaal het bedrijfsleven de cashflow van Amerikaanse bedrijven buiten de financiële sector $ 1,9 triljoen was (een Amerikaans triljoen is 1000 miljard). Dat is hetzelfde als een jaar eerder. Dit ondergraaft de stelling dat de winststijging de afgelopen jaren alleen maar is gekomen door bezuinigingen en niet door daadwerkelijk geld. De $ 1,9 triljoen is 25% hoger dan de topniveaus van 2006/2007. Kijken we echter naar de dividenden en terugkoop van aandelen dan liggen die praktisch op hetzelfde niveau als in de jaren van voor de financiële crisis. Dus moet geconcludeerd worden dat het bedrijfsleven haar eigen vermogen sterk heeft aangevuld. En daarmee mogen we de conclusie trekken dat het bedrijfsleven er beter voor staat dan vijf jaar geleden.