Hoe symbolisch ze ook zijn, toch mogen we met deze terugkeer naar de activiteitsniveaus van vóór de crisis niet vergeten dat het herstel van de economie in de Verenigde Staten nog lang niet achter de rug is.

Met de werkloosheid is het tijdens de voorbije maanden immers weer de goede kant aan het uitgaan (een daling van 9,8 % in november 2010 tot 9 % in januari 2011), maar die terugval zou tijdens de eerstvolgende maanden kunnen worden afgeremd door de terugkeer in de beroepsbevolking van mensen die er ontmoedigd waren uitgestapt.

Hoe symbolisch ze ook zijn, toch mogen we met deze terugkeer naar de activiteitsniveaus van vóór de crisis niet vergeten dat het herstel van de economie in de Verenigde Staten nog lang niet achter de rug is. Met de werkloosheid is het tijdens de voorbije maanden immers weer de goede kant aan het uitgaan (een daling van 9,8 % in november 2010 tot 9 % in januari 2011), maar die terugval zou tijdens de eerstvolgende maanden kunnen worden afgeremd door de terugkeer in de beroepsbevolking van mensen die er ontmoedigd waren uitgestapt.