Dat is bijvoorbeeld het geval met Ed Keon. Keon, die werkt voor Quantitative Management Associates van Prudential, is er stellig van overtuigd dat het Amerikaans BBP met 5% kan groeien tegen het einde van dit jaar. Hij vergelijkt de Amerikaanse economie met een renpaard waar een dikzak bovenop zit.

Die ruiter is de FED en wanneer de Amerikaanse centrale bank een stap opzij zet (eigenlijk: afstapt) kan het herstel veel sneller verlopen.

De in 2013 aangekondigde belastingverhogingen hebben de groei met 2 tot 3% verlaagd, maar dat effect zal tegen het einde van dit jaar grotendeels uitgewerkt.

Dat is bijvoorbeeld het geval met Ed Keon. Keon, die werkt voor Quantitative Management Associates van Prudential, is er stellig van overtuigd dat het Amerikaans BBP met 5% kan groeien tegen het einde van dit jaar. Hij vergelijkt de Amerikaanse economie met een renpaard waar een dikzak bovenop zit. Die ruiter is de FED en wanneer de Amerikaanse centrale bank een stap opzij zet (eigenlijk: afstapt) kan het herstel veel sneller verlopen. De in 2013 aangekondigde belastingverhogingen hebben de groei met 2 tot 3% verlaagd, maar dat effect zal tegen het einde van dit jaar grotendeels uitgewerkt.