Met Amerika's geheime reserves, 365 miljard dollar aan goud, wordt echter volgens Gross te weinig rekening gehouden. President Obama stelt nu een commissie samen die belast zal worden met de verkoop van activa om het gat in de begroting te dichten.

Daarbij wordt onder andere aan vastgoed gedacht, maar ook aan energiecentrales, wegen enzovoort. De VS gaan met andere woorden alles te gelde maken wat ze kunnen.

Toch lijkt de kans klein dat ze in eerste instantie aan hun voorraad goud ter waarde van 365 miljard dolllar gaan raken. De reden ligt voor de hand: de goudprijs stijgt nog steeds, dus kan die voorraad nog meer waard worden.

Met Amerika's geheime reserves, 365 miljard dollar aan goud, wordt echter volgens Gross te weinig rekening gehouden. President Obama stelt nu een commissie samen die belast zal worden met de verkoop van activa om het gat in de begroting te dichten. Daarbij wordt onder andere aan vastgoed gedacht, maar ook aan energiecentrales, wegen enzovoort. De VS gaan met andere woorden alles te gelde maken wat ze kunnen. Toch lijkt de kans klein dat ze in eerste instantie aan hun voorraad goud ter waarde van 365 miljard dolllar gaan raken. De reden ligt voor de hand: de goudprijs stijgt nog steeds, dus kan die voorraad nog meer waard worden.