Door de winststijging en inkoop van eigen aandelen kwam de winst per aandeel op jaarbasis 7% hoger uit. De rentabiliteit van het eigen vermogen bedroeg afgelopen kwartaal 23%.

De komende twaalf maanden gaat American Express voor USD 4,2 miljard aan eigen indelen inkopen, meer dan 5% van de huidige marktkapitalisatie. Het kwartaaldividend wordt per aandeel tot USD 0,23 opgehoogd.

ABN Amro denkt niet dat het aandeleninkoopprogramma veel waarde zal toevoegen aan de huidige koers, maar extra dividend uitkeren aan aandeelhouders is een verstandige beslissing van dit in hoge mate winstgevende bedrijf.

Het bedrijf heeft de afgelopen twaalf maanden de kosten onder controle gehouden. De operationele en overheadkosten stegen met slechts 1%. Marketing en promotionele activiteiten maken slechts 7,9% uit van de omzet, onder het doel van 9%.

Creditcardhouders gaven 4% meer uit in de afgelopen twaalf maanden. Concurrentiestrijd tussen creditcardmaatschappijen speelt zich voornamelijk af op het gebied van beloningen; wij houden de groei van deze uitgaven goed in de gaten. Er werd 7% meer inkomsten uit kaartprovisies gemeld en er werden 5% meer creditcards verstrekt.

De kredietkwaliteit blijft uitstekend afgelopen kwartaal, met slechts 1,9% oninbare leningen op jaarbasis. ABN Amro verwachten niet dat dit lage niveau aanhoudt; op de lange termijn zal het aantal oninbare leningen toenemen.

Als de kredietkwaliteit op dit hoge niveau blijft, dan zullen de analisten van ABN Amro de waarde voor het aandeel American Express waarschijnlijk opwaarts bijstellen.

Door de winststijging en inkoop van eigen aandelen kwam de winst per aandeel op jaarbasis 7% hoger uit. De rentabiliteit van het eigen vermogen bedroeg afgelopen kwartaal 23%. De komende twaalf maanden gaat American Express voor USD 4,2 miljard aan eigen indelen inkopen, meer dan 5% van de huidige marktkapitalisatie. Het kwartaaldividend wordt per aandeel tot USD 0,23 opgehoogd. ABN Amro denkt niet dat het aandeleninkoopprogramma veel waarde zal toevoegen aan de huidige koers, maar extra dividend uitkeren aan aandeelhouders is een verstandige beslissing van dit in hoge mate winstgevende bedrijf. Het bedrijf heeft de afgelopen twaalf maanden de kosten onder controle gehouden. De operationele en overheadkosten stegen met slechts 1%. Marketing en promotionele activiteiten maken slechts 7,9% uit van de omzet, onder het doel van 9%. Creditcardhouders gaven 4% meer uit in de afgelopen twaalf maanden. Concurrentiestrijd tussen creditcardmaatschappijen speelt zich voornamelijk af op het gebied van beloningen; wij houden de groei van deze uitgaven goed in de gaten. Er werd 7% meer inkomsten uit kaartprovisies gemeld en er werden 5% meer creditcards verstrekt. De kredietkwaliteit blijft uitstekend afgelopen kwartaal, met slechts 1,9% oninbare leningen op jaarbasis. ABN Amro verwachten niet dat dit lage niveau aanhoudt; op de lange termijn zal het aantal oninbare leningen toenemen. Als de kredietkwaliteit op dit hoge niveau blijft, dan zullen de analisten van ABN Amro de waarde voor het aandeel American Express waarschijnlijk opwaarts bijstellen.