Uiteindelijk zal de regering in de Verenigde Staten weinig andere keuzemogelijkheden hebben dan de belastingen te verhogen. Die gaan echter nooit even snel kunnen worden opgetrokken als het deficiet toeneemt.

Het panel spreekt van een Ponzi schema, de American Dream dreigt als gevolg van het begrotingsdeficiet een American Nightmare te worden voor de komende generaties.

De huidige jeugd en hun kinderen gaan met andere woorden het gelag moeten betalen, het gelag van 60 jaar van onbezonnen spenderen. Die spiraal moet dringend worden doorbroken.

Daarvoor zijn ingrijpende wijzigingen in het gezondheidssysteem mogelijk, waarbij de totale kostprijs van het health-care systeem maar 10% van het BBP mag bedragen. Dat is evenveel als in Duitsland.

Daarnaast moet ook de Social Security hervormd worden, maar vooral defensie dient te worden aangepakt. De VS geven meer uit dan de 15 landen die na hun in de rangschikking staan en dergelijke toestand is op termijn onhoudbaar.

Uiteindelijk zal de regering in de Verenigde Staten weinig andere keuzemogelijkheden hebben dan de belastingen te verhogen. Die gaan echter nooit even snel kunnen worden opgetrokken als het deficiet toeneemt. Het panel spreekt van een Ponzi schema, de American Dream dreigt als gevolg van het begrotingsdeficiet een American Nightmare te worden voor de komende generaties. De huidige jeugd en hun kinderen gaan met andere woorden het gelag moeten betalen, het gelag van 60 jaar van onbezonnen spenderen. Die spiraal moet dringend worden doorbroken. Daarvoor zijn ingrijpende wijzigingen in het gezondheidssysteem mogelijk, waarbij de totale kostprijs van het health-care systeem maar 10% van het BBP mag bedragen. Dat is evenveel als in Duitsland. Daarnaast moet ook de Social Security hervormd worden, maar vooral defensie dient te worden aangepakt. De VS geven meer uit dan de 15 landen die na hun in de rangschikking staan en dergelijke toestand is op termijn onhoudbaar.